روشهای زندگی سالم

چگونه زندگی سالم و طولانی داشته باشیم؟

روشهای زندگی سالم

چگونه زندگی سالم و طولانی داشته باشیم؟

خاصیت های کدو سبز


کدوی زوکینی که با عنوان courgette نیز شناخته می شود، یک کدوی تابستانی است که در کنار طالبی ملون، اسپاگتی اسکواش و خیار در خانواده Cucurbitaceae قرار دارد.

این کدوی تابستانی می تواند به طول بیش از 3.2 فوت (1 متر) رشد کند، اما معمولا زمانی برداشت می ‌شود که هنوز نابالغ باشد، معمولا در این هنگام اندازه ای معادل زیر ۸ اینچ (۲۰ سانتیمتر) دارد.

اگرچه زوکینی اغلب به عنوان نوعی سبزیجات تلقی می‌ شود، اما معمولا به عنوان میوه طبقه‌ بندی می ‌شود. رنگ کدو زوکینی از رنگ زرد تا سبز تیره متغیر است.

در حالی که کاشت این کدو تابستانی در آمریکا آغاز شد، اما طبق گفته یک منبع موثق این گونه ها مخصوصا در اوایل دهه 1800 در ایتالیا پرورش یافتند.

کدو زوکینی در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، درد و بیماری ‌های مختلف استفاده شده‌ است.

با این حال، همه کاربردهای آن به وسیله علم پشتیبانی نمی ‌شود.

 

 

1.   سرشار از مواد مغذی است.

کدو زوکینی غنی از ویتامین ‌ها، مواد معدنی و دیگر ترکیبات گیاهی مفید است.

یک فنجان (223 گرم) کدو زوکینی پخته شده معادل مقدار مواد مغذی زیر است:

§        کالری: 17

§        پروتئین: 1 گرم

§        چربی: کمتر از 1 گرم

§        کربوهیدرات: 3 گرم

§        قند: 1 گرم

§        فیبر: 1 گرم

§        ویتامین A: 40 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)

§        منگنز: 16 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        ویتامین C: 14 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        پتاسیم: 13 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        منیزیم: 10 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        ویتامین K :  9 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        فولات: 8 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        مس: 8 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        فسفر: 7 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        ویتامین B6 : 7 درصد از مصرف روزانه مرجع

§        تیامین: 5 درصد از مصرف روزانه مرجع

علاوه بر منابع ذکر شده، زوکینی حاوی مقدار کمی آهن، کلسیم، روی و چندین ویتامین B دیگر است.

به طور خاص، محتوای زیاد ویتامین A آن می تواند از بینایی و سیستم ایمنی شما پشتیبانی کند.

کدو زوکینی خام دارای مشخصات تغذیه ای مشابه کدو زوکینی پخته شده است، با این تفاوت که مقدار ویتامین آ آن کمتر و ویتامین سی آن بیشتر است.

2.   سرشار از آنتی اکسیدان است.

زوکینی علاوه بر مواد مغذی حاوی مقادیر زیاد آنتی اکسیدان است.

آنتی اکسیدان ها ترکیبات گیاهی مفید هستند که به حفاظت از بدن شما در برابر آسیب به رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین، زاکسنتین و بتا کاروتن به طور خاص در کدو زوکینی فراوان هستند.

این ترکیبات می توانند در جهت بهبود چشم، پوست و قلب شما مفید باشند و نیز در برابر برخی از انواع سرطان ها مانند سرطان پروستات، از بدن محافظت می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که پوست گیاه دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدانی آن است. خوب است بدانید که کدو زوکینی زرد نسبت به کدوی سبز حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است.

3.   به هضم سالم کمک می کند.

کدوی زوکینی می تواند فرایند هضم سالم را به روش های مختلفی انجام دهد.

برای شروع، این کدو سرشار از آب است، که می تواند مدفوع را نرم کند و این امر احتمال ابتلا به یبوست را کاهش می دهد.

علاوه بر این، این کدوی تابستانی هم دارای فیبر محلول و هم غیرمحلول است.

فیبر غیرمحلول نیز باعث عبور راحت تر مواد غذایی از طریق روده شما شده و باعث کاهش خطر ابتلا به یبوست می شود.

در عین حال، فیبر محلول به تغذیه و پرورش باکتری‌های مفید که در روده شما زندگی می‌کنند کمک می‌کند. این باکتری‌های مفید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) را تولید می‌کنند که این اسیدهای چرب انرژی سلول های روده شما را تامین خواهند کرد.

علاوه بر این، SCFA می تواند به کاهش التهاب و علائم اختلالات خاص روده، از قبیل سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک کند.

4.   سطح قند خون را کاهش می دهد.

یکی از مزیت های استفاده از کدوی زوکینی کمک به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است.

۳ گرم کربوهیدرات موجود در هر فنجان پخته‌ شده (۲۳۲ گرم) کدو زوکینی جایگزینی مناسب قند برای کسانی است که به دنبال کاهش مصرف کربوهیدرات هستند.

رژیم غذایی کم کربوهیدرات می ‌تواند به میزان قابل ‌توجهی سطوح قند خون و انسولین را کاهش دهد، که هر دو می‌توانند میزان قند خون را ثابت نگه دارند و نیاز به مصرف دارو را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کاهش دهند.

فیبر موجود در زوکینی نیز قادر است سطح قند خون را ثابت نگه دارد. رژیم های غذایی سرشار از فیبر مانند میوه ها و سبزیجات -از جمله کدو زوکینی- همواره با ریسک پایین تر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارند.

فیبر یافت شده در زوکینی نیز می‌تواند به افزایش حساسیت انسولین، که می‌تواند موجب تثبیت میزان قند خون شود، کمک کند.

5.   می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.

محتوای بالای فیبر این کدو می تواند تا حد زیادی عامل این فایده باشد. مطالعات مشاهده شده نشان می دهد افرادی که فیبر بیشتری مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی کمتری دارند.

پکتین، یک نوع فیبر قابل‌ حل موجود در زوکینی، به طور خاص در کاهش سطح کلسترول کلی و کلسترول LDL (کلسترول بد) موثر است.

در بررسی 67 مطالعه، مصرف 2 تا 10 گرم فیبر محلول در روز به مدت 1-2 ماه، به طور متوسط سطوح کلسترول کلی را به میزان 1.7 میلی گرم در دسی لیتر و کلسترول LDL بد را به 2.2  میلی گرم در دسی لیتر کاهش داد.

کدو زوکینی نیز سرشار از پتاسیم است که ممکن است با گشاد کردن رگ‌های خونی شما، به کاهش فشار خون بالا کمک کند. فشار خون سالم با خطر کمتر بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است. علاوه بر این رژیم های غذایی سرشار از کاروتنوئیدها به طور ویژه از بدن در برابر بیماری های قلبی محافظت می کنند.

سخن پایانی

زوکینی یک از سبزیجات همه کاره و تطبیق پذیر است که سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی است.

مصرف این کدوی تابستانی فواید بی نظیری از قبیل کمک به سلامت استخوان ها، تیروئید و پروستات و... را فراهم می آورد.

سعی کنید در این فصل دل انگیز آن را تهیه کنید و در رژیم غذایی تان بگنجانید، تا از تمام فواید بی نظیری که در قسمت بالا عنوان کردیم بهره مند شوید.

منبع:

Benefits of Zucchini

مزایای کدو سبز

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.